Het gezicht achter Wijnzinnig!

Levensgenieter, entrepreneur, krachtig, kleurrijk en ADHD-er. Dit zijn termen die mij omschrijven als mens. Ik ben Daan, de trotse eigenaresse en het gezicht achter Wijnzinnig! Vanaf mijn 15e vind ik mijn passie in eten, drinken, gezelligheid, speciaalbier en later ook in wijn.

Op mijn 16e volgde ik de opleiding Horeca Ondernemer / -Manager aan De Rooi Pannen in Eindhoven. Daar kreeg ik de bevestiging dat horeca echt mijn ding is. Hierna volgde ik de opleiding Zelfstandig Werkend Gastvrouw, waarin ik mijn wijncertificaat behaalde. Voorheen was ik niet zo'n wijndrinker, maar toen ik de verhalen achter deze prachtige drank leerde en echte oenologen (wijnmakers) ontmoette was ik om.

In 11 jaar tijd had ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan in diverse horecabedrijven. Toen ik in een periode zat waarin ik op zoek was naar meer uitdaging in mijn werk, besloot ik een eigen bedrijf te starten. Zo werd Wijnzinnig! in 2019 geboren.

Wat ik leuk vind in werk is creatief bezig zijn, handel, entertainen en vooral geen structuur. Binnen Wijnzinnig! heb ik dit allemaal voor mezelf gecreëerd; verkoop van wijn, verzorgen van wijnproeverijen en het bedenken van relatiegeschenken. En dit allemaal voelt niet eens als 'werken'!

Naast Wijnzinnig! geniet ik van mijn leven door leuke dingen te doen met vrienden en familie. Zo ga ik graag uit eten, terrassen en naar de sauna. Ik ben aangesloten bij meerdere verenigingen, lid van stichtingen en besturen en netwerk heel graag! Ook presenteer ik graag, zoals in oktober 2022 bij een lokaal muziekevent. Ik woon in een appartement midden in het centrum en verhuis dit najaar binnen Sint-Oedenrode. In december 2020 overleefde ik een open hartoperatie waardoor ik nog bewuster ben gaan leven. Spiritualiteit is iets wat me enorm interesseert en zorgt voor de verbinding met mezelf.

Dankzij mijn ADHD ben ik lekker creatief, kan ik snel schakelen en heb ik veel energie. Hierin doseren is wel een uitdaging voor me. Ik kleur graag buiten de lijntjes, zowel privé als zakelijk. Dit zorgt voor grappige, onhandige, leuke en sterke momenten.

De bril waardoor ik naar wijn kijk, naar mijn filosofie, komt telkens terug in mijn huisstijl. Ik vind het belangrijk om duurzaam en plasticvrij te werken. Daarnaast heb ik vroeger geleerd, doordat ik een nicht en neef heb met een beperking, dat een dagbesteding enorm goed bijdraagt aan de maatschappij. Ook dit trek ik door in Wijnzinnig!

Als ik spreek in de wij-vorm dan bedoel ik het fijne enthousiaste team dat achter en naast mij staat! Tante José en Temmi als mijn vaste gastvrouwen, Morgan als gastvrouw en content designer en Lindsy als creatieve inpakker tijdens Kerst. Daarnaast “ons pap” die de klusjes en inkoopritjes oppakt en “ons mam” die zorgt dat het altijd schoon en opgeruimd is.

Ik geniet van mijn leven, van zuivere wijnen en van de uitdagingen die op mijn pad komen. Geniet je met me mee?

Mijn levensmotto is: Veel leuker dan vallen en opstaan is staan en opvallen.